Nu börjar det!

Jag har funderat ett tag på att börja blogga. Inte så mycket för att det är väldigt inne. Utan för att jag vill berätta en historia och dokumentera andras. Historien om Vikdalen. Att få skriva om smått och stort i detta sammanhang blir mitt bidrag till nutidshistoria.

Jag flyttade till Stockholm för 18 år sedan. Jag levde många år ett storstadsliv innanför tullarna. Men att köpa villan i Vikdalen har gjort mig till en lyckligare människa. Det kanske är så att när man äger en bit mark så blir man även mer mån om att vårda jorden. Att se frön gro som jag själv planterat. Att höra fåglar sjunga när man öppnar fönstret på morgonen. Att se stjärnorna på en klar natthimmel. Jo jag har nog blivit miljövän. (Fast suven står på uppfarten…)

Dagen att starta denna blogg är vald för att jag idag har skickat in en remiss till Nacka kommun. Remissen gäller byggandet av en bro mellan Kvarnholmen och Nacka. Ett brobygge som kommer att påverka mig, min familj, mina grannar och alla andra som tycker att Vikdalen är en speciell plats på jorden. Jag känner så starkt att en bro är så fel tänkt. Jag känner att det är viktigt att få dokumentera processen. Det kommer att bli en lång process och många fler brev kommer att skrivas. Många fler inlägg och tankar. Kampen har börjat!

Idag hade ABC-nytt ett inslag om bron: http://playrapport.se/video/1257865

Om Pernilla

Boende i Vikdalen. Arbetar på söder och cyklar till jobbet när vädret tillåter.
Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.