En hermelin bland katterna

Det finns en obebyggd tomt kvar i Vikdalen, men nu ska den bebyggas. Nyfiken som jag är har jag begärt ut bygghandlingarna från kommunen.

Det är ingen lätt tomt att bebygga där den ligger på berget vid Klarabergsvägens vändplan. Men vilket läge och vilken utsikt!

Enligt kommunens underlag: ”Projektet omfattar nybyggnad av ett enbostadshus (159 kvm BYA). Under huset sprängs en källare ur med ett garage (ca 150 kvm BTA), en  tvättstuga (ca 30 kvm BTA), teknik­utrymme, förråd och vinkällare m.m. (ca 230 kvm BTA) som nås från gatans nivå. Ett uthus på ca 23 kvm BYA byggs intill bostadsuthuset och i slänten norrut anläggs en bastu på ca 16 kvm BYA. Runt huset byggs en terrass med pool omgärdad av en mur. Trappor leder upp från gatan. Infarten till garaget kläs med stenpartier. Från källaren leder en hiss upp genom husets olika plan till en takterrass med en liten pool.”

Grannarna ar naturligtvis haft synpunkter på detta nybygge. Ärendet återremitteras för att inhämta yttranden från miljöenheten, trafikenheten och vägenheten. Bland annat diskuteras om man ska öppna upp för byggtrafiken via Nacka Strand och Fabrikörsvägen.

Det som är underligt är att kommunen inte följer sina egna planer vad gäller utseende. Enligt Stadsplanen för Vikdalen så skrivs: Husen bör således utföras med träfasad och sadeltak, med tanke på att de befintliga byggnaderna är i samma stil.

Om Pernilla

Boende i Vikdalen. Arbetar på söder och cyklar till jobbet när vädret tillåter.
Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.