Gårdstenstunneln

Nacka kommun har i alla sina underlag hela tiden förkastat idén med GC-väg i tunnel. Nu vill jag ju inte ha någon tunnel alls men ståndpunkten krävde en undersökning. Jag har nu varit i Göteborg och besökt en tunnel med GC-väg, Gårdstenstunneln.

Tunneln är 235 m lång vilket är enbart lite kortare än de 300 meter som tunneln i Ryssbergen kommer att var. Det tar ganska exakt 3 minuter att gå igenom tunneln.

Det som är slående när man står inför tunnelmynningen är den deprimerande utformningen och det påtagliga naturingrepp detta är. Men att gå igenom tunneln känns varken hotfullt eller besvärande på något sätt.

För att alla ska kunna ta del av mina erfarenheter har jag filmat min treminuterspromenad.

Om Pernilla

Boende i Vikdalen. Arbetar på söder och cyklar till jobbet när vädret tillåter.
Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.