Lite Vikdalenhistoria

Jag har fått en fin present av en äldre kollega. Hennes man utbildar i kulturgeografi och bland hans papperssamlingar hittade hon en särskilt intressant uppsats. Eftersom hon vet att jag bor i Vikdalen sparade hon uppsatsen och gav till mig. Jag är så glad att jag har fått denna eftersom den säger mycket om vilka förändringar som Vikdalen har gått igenom. Denna uppsats skrevs 1992 vid Kulturgeografiska Institutionen på Stockholms Universitet och har titeln ”Vikdalen – vad hände sedan?”.

Jag har fått författaren Catarina Holdars godkännande att publicera uppsatsen. Inte helt lätt att läsa på skärmen, men det får man ju acceptera när det gäller kulturarv. Klicka HÄR så öppnas en inskannad version (1,5 MB).

Om Pernilla

Boende i Vikdalen. Arbetar på söder och cyklar till jobbet när vädret tillåter.
Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.