Synpunkter på Detaljplaneprogram för Centrala Nacka

Just nu är det samråd kring planerna på det Nya Centrala Nacka. Det är ingen liten detaljplan som presenteras.  Det ska bland annat byggas 4600 bostäder, 7000 arbetsplatser, nya idrottsanläggningar, ny gymnasieskola och universitet. Och naturligtvis plats för tunnelbana.  Fredagen den 16 januari ska synpunkter skickas till kommunen.

År 2030 är vi 40 000 fler nackabor och västra Sicklaön är en del av innerstaden. För att möta den ökande befolkningen planerar vi att bygga cirka 14 000 nya bostäder på västra Sicklaön den närmaste 20-årsperioden. En förutsättning för bostadsbyggandet är att tunnelbanan snabbt byggs ut till Nacka.

Nacka miljövårdsråd har gjort ett utkast på sina synpunkter.

Nya Nacka

Om Pernilla

Boende i Vikdalen. Arbetar på söder och cyklar till jobbet när vädret tillåter.
Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.