Förlängning av gångbanan i Vikdalen

Nacka kommun bjuder in till informationsmöte tisdagen den 20 maj 2014 kl 18:30 för diskussion om ny gångbana längs med Vikdalsvägen. De ser över möjligheten att förbättra trafiksäkerheten för gående i området med anledning av GC-vägen som byggs för Kvarnholmsbron.

Sträckan det gäller är mellan Järlastigen (övergångsstället) och vändplan. Under senaste tiden har kommunen vid flera tillfällen satt ut gränspinnar för att göra ritningar för gångbanan. Det känns ju naturligt att det finns en gångbana längs med hela vägen.

Den som har gott minne kan komma ihåg att just denna gångbana var med i byggplanen för Kvarnholmsförbindelsens första plan. Av någon anledning togs denna bort när planen omarbetades. (Det kan väl inte ha att göra med att de hade givit alla i Vikdalen rätt att påverka hela planen för tunnel och bro.) Kommunen kör nu detta som en separat plan vilket gör att alla boende i Vikdalen kan vara med och påverka utformningen av gångbanan.

gränspinne

Gränspinne

 

 

 

 

Om Pernilla

Boende i Vikdalen. Arbetar på söder och cyklar till jobbet när vädret tillåter.
Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.