Hur många bor det i Vikdalen?

Det är enkelt att räkna antalet hus och lägenheter i ett bostadsområde. Det är 78 bostäder i Vikdalen. Enligt min egen gissning så borde det bo ca tre gånger antalet hem. En hel del familjer har tre barn och det finns några ensamhushåll. Så ungefär 240 boende borde det vara.

 

Till min förvåning så fanns enligt Nacka kommuns hemsida 861 boende i Vikdalen år 2004. Många blir det i varje hus. Det har inte byggts några nya hus de senaste åren.

 

År 2008 är siffran enligt en boende i Vikdalen:

Antal män: 77  
Antal kvinnor: 63  
Antal barn: 70

 

Totalt blir detta 210 personer, som jag kan tycka är en korrekt siffra. Detta är en stor skillnad från 861. Jag undrar varför, och vad hände med de 650 som tydligen bor någon annanstans. Vilket område är det? Eftersom Vikdalen är ett väl avgränsat bostadsområde så undrar jag hur man har räknat.

 

Vikdalsvägens sträckning är längre än den del som finns i Vikdalen. Den börjar sin numrering på andra sidan Värmdöleden. Kanske man har räknat in de boende vid Forum Nacka? Men hur jag än söker kan jag inte hitta att man någon gång kallar detta område Vikdalen. Nacka kommuns hemsida är inte helt lätt att genomsöka så mysteriet får vara tills jag orkar gå till kommunhuset och fråga.   

 

Statistik blir man ibland inte klok på. Mark Twain sa ”Det finns tre slags lögner: lögner, förbannade lögner och statistik”.

 

Jag tror att min gissning på 240 står sig väldigt bra ändå.

 

 

 

 

 

Om Pernilla

Boende i Vikdalen. Arbetar på söder och cyklar till jobbet när vädret tillåter.
Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.