Cykelplan 2014

Nu är Cykelplan 2014 för Nacka kommun ut på remiss. Tyvärr nämns inga åtgärder som gäller Vikdalens villaområde. Det finns förslag gällande  området kring Nacka strand men inget har prio 1.  Tyck till om innehållet fram till den 28 februari.

I planen kan man läsa intressanta saker om cyklister i Nacka/Stockholm:

September 2013: cirka 4 300 cykelpassager/dygn vid kommungränsen mot Stockholm stad i tunneln under Sicklavägen och cirka 1 000 cykelpassager/dygn över Skurubron.

En Stockholmscyklist arbetspendlar i genomsnitt 9 kilometer enkel väg men många pendlar betydligt längre. Det maximala pendlingsavståndet som bedömts vara rimligt för cyklister är 20 kilometer enkel väg, vilket motsvarar en restid på 45-60 minuter med en hastighet på 20-25 kilometer i timmen.

TunnelGriffelvagen

Om Pernilla

Boende i Vikdalen. Arbetar på söder och cyklar till jobbet när vädret tillåter.
Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.